Maak van Blue Monday een blije maandag!

Maak van Blue Monday een blije maandag!
Blue Monday zou zogezegd de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Maar waarom? Dit zou komen door de donkere dagen, mislukte goede voornemens en het idee dat volgende vakanties ver weg lijken. Blue Monday valt op de derde maandag van januari, vaak midden in een drukke periode.

De term Blue Monday komt eigenlijk van het Engelse begrip 'feeling blue'. Hier wordt een somber of depri gevoel mee bedoeld. De kleur blauw is algemeen ook bekend als een rauw kleur. Klinkt allemaal niet bepaald gezellig als je het zo opsomt.

Daarnaast wordt er gezegd dat Blue Monday met name voor marketingdoeleinden gebruikt wordt. Zo proberen reisbureaus op deze dag extra verkopen te genereren door reizen naar de zon te verkopen. De verkopers proberen in te spelen op de sombere dagen en dat doen ze door zonnige vakanties aan te bieden. Wees hier dus niet al te gevoelig voor, alhoewel een zonnige vakantie natuurlijk nooit kwaad kan!

Hoe kan je het beste omgaan met een sombere dag? Blijf in beweging en zoek gezellig gezelschap. Ga lekker met je gezinnetje wandelen in het bos of vraag je vrienden of ze zin hebben om een dagje naar het strand te gaan. Door in beweging te blijven of met iemand te praten zal je je een stuk beter voelen. Uiteindelijk is het ook helemaal niet erg om je af en toe een dagje somber te voelen. Dat hoort er nou eenmaal bij! En vergeet niet; na regen komt…..

Uiteraard proberen we je bij Deryan ook altijd met een glimlach door het leven te laten gaan. Op onze webshop bieden wij verschillende producten aan voor onderweg, om nog leuker in beweging te blijven! Zo is de Deryan Sandy Wagon een super praktische en leuke bolderkar, geschikt voor zanderige of hobbelige paden. Een hippe vervanging voor de standaard kinderwagens van tegenwoordig en perfect voor HAPPY MONDAY!

Read next

De eerste stapjes van jouw kindje
Goede voornemens met je kind: Een nieuw jaar!

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.