Goede voornemens met je kind: Een nieuw jaar!

Goede voornemens met je kind: Een nieuw jaar!

Afvallen, minder eten, minder drinken of je minder druk maken om dingen: hét lijstje voor iedere start van het jaar. Echter zijn dit allemaal goede voornemens die je vaak in je eentje probeert na te leven. Maar is het niet leuker om je samen aan goede voornemens te houden? Stimulans en motivatie is namelijk erg belangrijk, en hoe leuk is het om samen met je kindje een leuke challenge aan te gaan. Daarom geven wij je een frisse dosis inspiratie om jouw jaar met je kindje goed te beginnen!

  1. Eet je samen gezond!
    Het is geen geheim dat een gezond voedingspatroon voor elk mens voordelen heeft. Zo is het vooral voor kinderen belangrijk dat ze de juiste voedingsstoffen binnen krijgen, zij moeten immers nog groeien!

    Niet alleen gezond eten is belangrijk, maar ook samen eten. Een aantal blogs terug hebben wij het belang van samen eten al uitgelegd. Benieuwd? Lees deze blogpost dan hier.
  1. Complimenten geven

Een mooi compliment is nooit verkeerd, toch? Nog leuker is het om dit te delen met je kind. Daarnaast leer je jouw kind een positieve en vriendelijke mindset. Ook leren zij anders te kijken naar de medemens, door elke keer wat anders te complimenteren. Voor kinderen is het natuurlijk niet altijd makkelijk om zelf complimenten te bedenken, je kunt ze daarom een lijstje geven met voorbeelden. En nee, daardoor is het compliment niet minder gemeend!

  1. Praat mét je kind

Ja, guilty! We hebben er vaak een handje van om tégen onze kinderen te praten, in plaat van mét. Laat je kindje eens een vraag stellen aan jou! Wat zouden zij graag willen van hun ouders? Ga in gesprek met je kind. Wellicht komt je er dan nog sneller achter hoe erg jullie op elkaar lijken! 

  1. Samen opruimen

Opruimen is voor ons vaak al niet de leukste bezigheid, laat staan voor jouw kindje. Toch is het belangrijk dat ze dit op jonge leeftijd al meekrijgen en leren. Probeer er een leuk momentje van te maken, door samen op te ruimen. Daardoor is de associatie bij deze activiteit positief en zijn kinderen sneller geneigd om het uit zichzelf te doen. 

  1. Minder schermtijd

We ontkomen er niet meer aan: schermen! Voor kinderen is het tegenwoordig al een gewoonte om les te krijgen op tablet of computer. Meer en meer spelletjes worden digitaal, waardoor kinderen op steeds jongere leeftijd vragen: “Mag ik de tablet?”

Spreek met jezelf (evt. partner) en je kindje af hoe vaak per week schermtijd gewenst is. Zo weet ook jouw kindje wanneer hij/zij er wel of niet naar mag vragen!

  1. Meer naar buiten

Het is enorm gezond om in de buitenlucht te zijn, maar helaas zitten veel kinderen binnen. Juist in deze vervelende tijd, waarin scholen om de haverklap dicht zijn, en kinderen gedwongen binnen zitten is het belangrijk dat zij wat extra buiten zijn.
Neem als ouder zijnde dan ook even die extra 10 minuten om mee te gaan naar de speeltuin, of loop een rondje om het dichtstbijzijnde meertje. Gezond voor jezelf, maar ook voor jouw kind!

Ben jij wel eens goede voornemens aangegaan met je kindje, of ben je dat na het lezen van deze blogpost van plan? Laat het dan weten in de reacties hieronder!

Read next

Maak van Blue Monday een blije maandag!
De beste kerstfilms voor jong & oud

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.