De beste kerstfilms voor jong & oud

De beste kerstfilms voor jong & oud

December doorkomen zonder de benodigde hoeveelheid kerstfilms is zo goed als onmogelijk. Om de donkere decembermaand door te komen, hebben we de leukste kerstfilms op een rijtje gezet. De films zijn voor jong, oud, stelletjes en voor het hele gezin. De films zijn bijna allemaal te bekijken via Netflix.

Als er één film is die past bij de feestdagen, dan is het wel Home Alone. Deze week bestaat de film al dertig jaar, en hij wordt nog steeds volop bekeken tijdens de feestdagen. De Amerikaanse film gaat over een groot gezin die op vakantie gaan naar Frankrijk, maar per ongeluk een van de kinderen thuis vergeten. De achtjarige Kevin heeft de tijd van zijn leven nu hij eindelijk alleen thuis is. Lekker rustig thuis relaxen zit er alleen helaas niet in, als hij zijn handen vol krijgt aan het verjagen van twee inbrekers.

Een andere echte kerstklassieker die eigenlijk iedereen wel een keertje gezien moet hebben, is ‘How the Gringe Stole Christmas’ uit 2000. De film is al bijna tweeëntwintig jaar oud, maar nog steeds een echte klassieker. Met Jim Carrey in de hoofdrol als The Grinch probeert hij kerstmis voor het dorpje WhoVille te verpesten. De film is een echte aanrader voor het hele gezin.

Voor de stelletjes hebben we ook een leuke film uitgezocht, namelijk; The Holiday. Deze Hollywood film komt uit 2006 en heeft in de hoofdrol bekende filmsterren als Cameron Diaz, Kate Winslet en Jack Zwart. De film gaat over twee vrouwen die via een website allebei hun levens omgooien door mee te doen aan een huizenruil. Beide vrouwen beginnen uiteindelijk te beseffen hoe blij ze moeten zijn met wat ze hebben, en uiteraard vinden ze allebei iemand waar ze verliefd op worden. Een leuke film voor de stelletjes onder onze lezers!

Van het boek ‘A Christmas Carol’, die uitkwam in 1843, zijn talloze films uitgebracht, waaronder de 3D-animatiefilm uit 2009. A Christmas Carol gaat over een oude en verbitterde man, Ebenezer Scrooge, die een hekel heeft aan kerstmis. Zijn leven draait om het verkrijgen van geld, en niks anders. Zijn kijk op het leven veranderd echter als er op kerstavond drie geesten bij hem langskomen. Alle drie de geesten geven de oude chagrijnige man een belangrijke boodschap mee. Zo laat de eerste geest zijn pijnlijkste gebeurtenissen uit het verleden terugzien, de tweede geest leert hem stil te staan bij zijn uitspraken en de laatste geest laat hem zien hoe mensen over hem denken als hij er niet meer is. Deze schrikwekkende nacht zorgt ervoor dat de man zijn leven veranderd, en hij weer de zachtaardige man wordt die hij ooit was.

Was je al bekend met deze films, of heb je ze misschien allemaal zelfs al een keer gezien? Laat ons vooral weten in de reacties wat jouw favoriet is!

Read next

Goede voornemens met je kind: Een nieuw jaar!
7 Tips om de winter door te komen met jouw baby

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.