Mag ik vliegen met mijn baby? Lees alles over reizen met je kleintje.

Mag ik vliegen met mijn baby? Lees alles over reizen met je kleintje.

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent voor veel gezinnen dat ze weer op vakantie gaan. Heb je een baby en ga je met het vliegtuig dan kan dat aardig wat voorbereiding met zich meebrengen, hier lees je wat je het beste kan doen om zo min mogelijk zorgen mee te nemen op vakantie.

Mag ik vliegen met mijn baby?

Officieel mag je 7 dagen na de geboorte van jouw baby al vliegen, dit mag alleen als er tijdens de bevalling geen complicaties zijn geweest. Echter wordt het aangeraden om dit nog even niet te doen. Als de baby 6 weken oud is heeft het geen kwaad om te gaan vliegen, na 6 weken zijn de longen van een baby ver genoeg ontwikkeld waardoor er geen schade kan worden opgelopen.

Belangrijke zaken voordat je vertrekt

Voordat je naar het vliegveld vertrekt moet je een aantal zaken regelen, let er goed op dat je dit op de juiste manier doet om complicaties op het vliegveld te vermijden. Een aantal belangrijke zaken zijn:

  • Het aanvragen van een paspoort voor uw baby. Als uw baby nog geen paspoort heeft dan moet u dit zo vroeg mogelijk voor de vlucht aanvragen, ook al blijft u binnen de Europese Unie. Dit is belangrijk voor het geval dat uw baby medische zorg nodig heeft tijdens uw vakantie.
  • Het boeken van een ticket. Let op! Bij veel luchtvaartmaatschappijen vliegen baby’s gratis. De baby heeft dan geen eigen stoel maar dat is nog niet nodig voor een baby.
  • Het inpakken van babyspullen. Je kunt tijdens het inpakken van de spullen beter te veel dan te weinig meenemen, ik raad dus aan om zoveel mogelijk spullen in te pakken om te voorkomen dat je spullen gaat vergeten.

Tijdens de vlucht

Als je het vliegtuig inkomt is het tijd om het zo comfortabel mogelijk te maken. Als je samen met je man of vrouw reist dan kan je de taken afwisselen, het ene uur doet je partner het werk en het andere uur doe jij het. Een van de belangrijkste dingen tijdens de vlucht is een goed bedje.

Deryan heeft een van deze bedjes genaamd de ‘Air Traveller’ dit bedje is erg gemakkelijk te gebruiken. De Air Traveller is echt een helpende hand tijdens de vlucht, als uw baby heel de vlucht lang op uw benen moet liggen dan gaan uw benen na een tijdje pijn doen. De Air Traveller zorgt ervoor dat je baby comfortabel zit én dat je tijdens de vlucht geen last krijgt van je benen. De Air Traveller is licht van gewicht, hij weegt minder dan 500 gram en hij mag als handbagage mee in het vliegtuig.

 

Een vliegreis met een baby vergt nou eenmaal voorbereiding, het is belangrijk dat je aan alles denk om complicaties voor, tijdens of na de reis te voorkomen. Maar het aller belangrijkste is om tijdens de vakantie te blijven genieten en niet te veel na te denken over de reis terug!

Lesen Sie weiter

Ideaal voor een weekendje center parcs

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.