7 Tips om de winter door te komen met jouw baby

7 Tips om de winter door te komen met jouw baby

DE (EERSTE) WINTER MET JE BABY

De winter met je baby doorkomen kan best spannend zijn, vooral als het de eerste winter met je baby is. Natuurlijk ben je veel meer bezig met of je baby het niet te koud heeft, of er geen griepje op de loer ligt en wat je allemaal moet meenemen op pad aan truien, jassen en andere winterkleding. Niet alleen qua kleding en temperatuur, maar ook qua babyhuid zijn er een aantal dingen die je moet weten om zo fijn mogelijk de wintermaanden met je baby door te komen!

TIPS VOOR DE WINTERMAANDEN MET JE BABY

  1. Het babyhuidje verzorgen en beschermen

In de wintermaanden heeft het huidje van je baby net even wat meer verzorging en aandacht nodig. Dat komt door de koude, ijzige lucht buiten en de droge lucht binnenshuis door de verwarming. De huid kan dan droog worden, rood worden of gaan jeuken als gevolg. Zorg er dus voor dat je een keer per dag het huidje van je baby insmeert met een vettige, hydraterende babyolie die veilig is voor het babyhuidje. Heeft je baby last van een erg droge huid? Dan mag je best meerdere keren per dag smeren. Als je je zorgen maakt over het droge huidje van je baby, kan je het beste contact opnemen met je huisarts. Probeer je baby niet in te warm water te wassen, en ook niet iedere dag, aangezien dat ook voor een droog babyhuidje kan zorgen. Hier lees je meer over de verzorging van de babyhuid in de winter en herfst.

  1. Laagjes kleding

Doordat je veel van de koude winterkou buiten naar kachelhitte binnen zult switchen met je baby in de winter, is het handig om altijd verschillende laagjes kleding aan te doen en mee te nemen. Zo kan je de lichaamstemperatuur voor je baby altijd aangenaam houden en hoeft zij of hij het nooit te koud of te warm te krijgen. Probeer je kindje wel met ademende materialen aan te kleden, zodat je niet kindje niet van top tot teen gekleed is in wol waardoor het te warm kan worden.

  1. Jas uit in de auto!

Het voelt misschien natuurlijk om de winterjas van je baby aan te laten in de auto, maar toch kun je hem beter uittrekken. Met een winterjas aan zijn de gordels namelijk niet goed afgesteld, waardoor de ruimte tussen lichaam en gordel eigenlijk te groot is. Je baby kan dan alsnog niet goed vast zitten in de auto. Beter is dus om de gordel op het lichaam af te stellen en de dikke winterjas even uit te doen. Het kan dan fijn zijn van tevoren de auto te verwarmen, of een dekentje te gebruiken als je kindje eenmaal in de stoel zit.

  1. Draag je baby

Als je met je baby op pad gaat, kan je hem of haar natuurlijk in de kinderwagen leggen, maar je kunt je baby ook dragen in een draagdoek of draagzak. Zo blijft je kindje lekker warm door jouw lichaamswarmte, en het is hartstikke gezellig voor beiden! Ideaal als je met je kindje een winterwandeling gaat maken buiten om je baby toch warm te houden.

  1. Dekens en hoezen voor de kinderwagen?

Net als in de zomer is het ook in de winter van belang dat je baby vrij kan blijven ademen in de kinderwagen. Ookal is het dus koud, het is geen goed idee om de wagen volledig af te dekken met een deken of doek. Zorg er altijd voor dan je baby frisse lucht kan binnenkrijgen en gebruik hoezen die speciaal bestemd zijn voor de kinderwagen. Leg je kindje in zijn jas, shawl, muts en handschoentjes in de wagen met een dekentje over hem heen tot borsthoogte.

  1. Temperatuur in huis

De temperatuur in huis zou niet te warm en niet te koud moeten zijn. Draai de verwarming dus niet te hoog aan, want daar kan je baby een droge huid van krijgen. De ideale temperatuur voor in huis is tussen de 20 en 22 graden. In de babykamer geldt dat de ideale temperatuur voor je baby om te slapen 20 graden is tot 8 weken, daarna 16 tot 18 graden. Houd hierbij rekening met de TOG waarde van het slaaptextiel van je baby.

  1. Goede hygiëne

Tijdens de wintermaanden ligt een griepje of verkoudheid natuurlijk veel sneller op de loer. Goede hygiëne voor het hele gezin is dan erg belangrijk: veel handen wassen dus, andere zieke kindjes vermijden en je kindje goed aankleden wanneer jullie naar buiten gaan.

Lesen Sie weiter

De beste kerstfilms voor jong & oud
Een overnachting in Disneyland

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.