Oh kom er eens kijken...

Oh kom er eens kijken...

Het zit er weer op; Pakjesavond! Een avond vol gezelligheid, lekker kletsen en hele blije kindjes. Het maken van surprises, lange gedichten en als grote verrassing het bezoek van Sinterklaas. Een avond waar veel kinderen al weken, soms wel maanden naartoe leven. In deze blog gaat Ineke Janssen jullie vertellen over het Sinterklaas weekendje van haar gezin. Zij hebben pakjesavond dit jaar namelijk op een heel bijzondere plek gevierd...

Hallo allemaal! Ik ben Ineke en ik ben moeder van twee jongetjes van vijf en zeven jaar. Dit jaar hebben wij Sinterklaas gevierd in ons vakantiehuisje in Moreira. Dit is een gezellig oud Spaans vissersdorpje aan de Costa Blanca. Hier zijn we meestal twee of drie keer per jaar te vinden. De afgelopen tijd konden we in Nederland natuurlijk niet zo heel veel door de omstandigheden waar we nu allemaal mee moeten leven. Het leek mij en mijn vriend daarom erg leuk om dit jaar voor de verandering een paar weekjes weg te gaan in december. Dit is iets wat we normaal gesproken eigenlijk nooit doen. Sinterklaas hebben we de afgelopen jaren altijd met de hele familie in Nederland gevierd. Dit was door de maatregelen afgelopen Sinterklaas helaas niet mogelijk, en daarom hebben we besloten om er even lekker tussenuit te gaan. 

Afgelopen vrijdag, 3 december, zijn we met zijn vieren naar Alicante gevlogen. De reis verliep soepel. Vanaf het vliegveld zijn we met een gehuurde auto naar ons huisje in Moreira gereden. Een klein uurtje rijden door de bergen en langs de kust van de Costa Blanca. Dit voelt als thuiskomen! Het zonnetje schijnt en met een aangename temperatuur van vijftien graden hoor je ons niet klagen.

Eenmaal onderweg begonnen mijn zoontjes met het stellen van vragen over Sinterklaas. Ze vonden het raar dat we naar Spanje gingen, terwijl Sinterklaas juist vanaf Spanje naar Nederland gaat. Leg dat maar eens uit! Ze vroegen zich ook af hoe de pieten hun cadeautjes helemaal naar Spanje kunnen komen brengen. Dit is natuurlijk geen probleem, aangezien er genoeg pieten speciaal voor de kindjes in Spanje zijn gebleven. Hier waren ze erg blij mee, want ze verheugen zich natuurlijk stiekem met name op de cadeau's.

Na een rustig dagje lekker in huis relaxen was het dan eindelijk zover. 5 december. Onze zoontjes werden al vroeg wakker en gingen zo snel mogelijk naar de woonkamer, waar ze een spoor van pepernoten en snoepgoed aantroffen. Het spoor volgden ze naar hun schoentjes vol cadeautjes en lekkernijen. Ze waren door het dolle heen dat de pietjes langs waren gekomen. Vol blijdschap en tevredenheid gingen ze de hele dag lekker spelen met hun nieuwe speelgoed. Niet wetende dat de Sint en de Pieten vanavond nog een keer langs zouden komen. Na het eten was het tijd voor de gedichtjes die Sinterklaas voor iedereen geschreven had. Midden in het gedicht van mijn jongste zoontje werd hij onderbroken door hard gebonk op de voordeur. Onze kleintjes sprintten natuurlijk zo hard als ze konden naar de deur om nog een glimp van de Sint en zijn Pieten op te vangen, maar dit was tevergeefs. Wat ze wel aantroffen was een grote zak vol cadeau's. Dolblij en verrast begonnen we met onze pakjesavond, gewoon in het heerlijke Spanje!

Het was een zeer geslaagde dag en onze kindjes vonden het geweldig. Ik vrees dat we nu ieder jaar het bezoek van Sinterklaas in Spanje moeten ontvangen, wat papa en mama natuurlijk helemaal niet erg vinden! Al met al is het zeker een aanrader om de feestdagen wellicht voor de verandering een keer op een andere plek te vieren. Absoluut het proberen het waard!

Volgende lezen

Ideaal voor een weekendje center parcs
De koude dagen doorkomen met een sterk immuunsysteem

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.