Gezellig samen eten met jouw gezin

Gezellig samen eten met jouw gezin

Een van de gezelligste momenten van de dag is het avondeten met een groep vrienden of met je familie. Je komt terug van werk en pakt je quality time met je gezin. Helaas is de realiteit anders. Zo is uit onderzoek gebleken dat slechts een derde van de gezinnen in 2020 nog samen at. Veel te weinig vinden wij! Waarom leggen we je graag uit aan de hand van de volgende 5 aspecten.

Samen eten is leerzaam

Voor kinderen is het van groot belang om samen te eten. Op een jongere leeftijd ontwikkelen en leren kinderen enorm veel van hun omgeving. Wist je dat jij als directe tafelgenoot daar invloed op uitoefent? Zo leren kinderen niet alleen van de gesprekken die je aan tafel voert, maar ook van de gewoontes die je hebt.

Samen eten schept een band

Deze situatie komt je vast bekend voor: jij en je partner zijn de hele dag druk op werk of met het op orde brengen van het zooitje dat de dag ervoor is gecreëerd, je kinderen zijn naar school of bij de oppas en in de loop van de avond zijn jullie beiden toe aan de bank of jullie bed. Toch is het avondeten een van de weinige momenten dat jullie de mogelijkheid hebben iedereen tegelijk aan tafel te krijgen. Het moment om extra te genieten dus. Bespreek de dag en koester deze kleine momentjes waarop je tijd hebt met je geliefden. Zo versterk je de band met je kinderen. Voor je het weet zijn ze het huis uit!

Samen eet je beter

Uit onderzoek is bewezen dat er meer wordt gegeten als mensen in een groep zijn. Ben je rond etenstijd alleen? Sla je avondeten niet over, zoals velen doen. Maar geef het goede voorbeeld en bel een vriendin of vriend op om nog een gezonde maaltijd mee te maken. Of stel het avondeten een uurtje uit, zodat je wel samen met je gezin eet. Je kindje zal met het hele gezin aan tafel waarschijnlijk meer gezond avondeten eten en dat is wat je wenst als ouder toch?

Van variatie tot alleseters

Eten wat de pot schaft. Eten met het hele gezin, zorgt veelal voor meer gevarieerde maaltijden. Gevarieerde voeding is voor jouw kindje in de eerste jaren erg belangrijk. Hierdoor leert je kleintje alle soorten eten te eten of op zijn minst te proberen. Is jouw kindje een alleseter?

Kortom, geniet van elkaar en besteed voldoende tijd en aandacht aan het avondeten. Leuk: laat ons weten waarom jij samen eten met je gezinnetje belangrijk vindt!

Volgende lezen

De koude dagen doorkomen met een sterk immuunsysteem
Hoe kan ik afvallen na mijn zwangerschap?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.