Op vakantie met je baby, zo zorg je voor minder stress!

Op vakantie met je baby, zo zorg je voor minder stress!

Met je baby op vakantie gaan voor het eerst kan best nog wel een opgave zijn, hoe krijg je je baby veilig mee en hoe zorg je ervoor dat je kindje het ook naar zijn zin heeft? Vragen die door je hoofd blijven spoken, hieronder lees je hoe je, je vakantie een stukje minder stressvol kan maken.

Reizen met je kindje

Vliegen:

Officieel mag je 7 dagen na de bevalling (als de bevalling zonder complicaties zijn gegaan) al vliegen. Toch wordt aangeraden om pas na 6 weken te gaan vliegen met je baby omdat de longetjes dan volledig zijn ontwikkeld. Tot de leeftijd 2 moet je kindje bij je op schoot zitten of in een bassinet voor stoelen. Je baby de hele tijd op je schoot hebben kan best vervelend zijn, daarom kan de AirTraveller helpen om het wat aangenamer te maken en kan je baby comfortabel slapen.

Neem voor de zekerheid in je handbagage extra babyspullen mee. Je weet nooit wat er gaat gebeuren en je wilt wel voorbereid bent voor als je de komende dagen zonder je koffer moet. Neem daarom extra kleren, luiers, babyvoeding, zalfjes, babydoekjes en zonnebrandcrème mee.

Auto:

Plan je autorit in stukken in, rij daarom ook niet langer dan 2 uur zonder stop. Zo heeft je kindje even de tijd om uit te rekken en een frisse neus te halen. Houd bij het kiezen van een vakantiebestemming rekening met hoe lang je baby tegen het autorijden kan. Als je baby wakker blijft tijdens de autorit is het handig om een flesje, eten en wat speelgoed klaar te hebben liggen. Zo voorkom je een stressvolle autorit. Controleer natuurlijk ook of je autostoeltje goed vastzit en veilig is.

Plek van bestemming

Kijk bij de accommodatie of de plek wel “babyproof” is. Een mooi duur hotel is natuurlijk hét maar is waarschijnlijk niet zo babyproof, daarbij heb je weinig ruimte en deel je de kamer met je baby wat ervoor kan zorgen dat je kleine minder prettige slaapjes heeft. Wat beter past bij je baby is een huisje of een bungalow. Zo heb je alle fijne dingen van thuis en kan jij lekker in de tuin zitten zonnen terwijl je baby slaapt in de slaapkamer.

Let ook op de gehorigheid van je accommodatie, naast een uitgaancentrum zitten is natuurlijk niet zo slim. Veder kan je nog letten of je accommodatie een peuterbadje heeft, een slaapbedje (je kan ook je eigen bed tentje meenemen) en een kinderstoeltje.

Hieronder zie je 5 kindvriendelijke vakanties:

  1. Menorca

Menorca heeft prachtige natuur, lekker weer met een langzaam aflopende zee waardoor je veilig met je kleintje in het water kan spelen. Er zijn veel kindvriendelijke dingen om te doen in Menorca zoals naar een aquapark, dolfijnenexcursie of naar een kleine dierentuin. De meeste accommodaties zijn totaal gericht op kinderen, denk aan miniclubs, kinderzwembaden en animatieprogramma’s.

  1. Frankrijk

Het is best dichtbij nog en je kan er met de auto naartoe zo kan je, je eigen tempo bepalen en ben je toch helemaal weg van thuis. Frankrijk heeft veel babyproof accommodaties, vooral veel campings. Naast campings zijn er ook veel kindvriendelijke hotels! En als dat niet genoeg is zijn er ook vakantieparken waaronder Center Parcs. Daarbij kan je natuurlijk genieten van de zon, natuur en het lekkere eten van Frankrijk.

  1. Nederland

In eigen land is natuurlijk ook gewoon een goed idee. Waar je ook naartoe ga het is dichtbij, het weer kan als je een goed moment pakt geweldig zijn en in Nederland kan je ook veel doen met je kinderen, zoals naar pretparken, zwembaden en dierentuinen. Het kan ook wat fijner zijn voor je baby’s eerste vakantie om in je eigen land te gaan, zo heb je alle touwtjes in handen en kan je, als het moet snel weer thuis zijn.

  1. Griekenland

Griekenland is een prachtig land wat perfect is voor jou en je kindje. De meeste stranden hebben hier ook een langzaam aflopende zee en Griekenland staat bekend als de beste hotels te hebben voor kinderen. Kos, Kreta en Corfu staan bekend als de meest babyproof eilanden van Griekenland. Als je kindje al kan eten hebben ze geluk in alle, ja alle, restaurants serveren ze friet.

  1. All inclusive in Turkije

Een resort waar alles voor je gedaan wordt. Klinkt dat niet lekker? Kies daarom voor een All Inclusive vakantie in Turkije. Eten en drinken staat altijd voor je klaar en de resorts hebben ook alles klaar staan voor jou en je baby, denk aan entertainment, babystoelen en baby bedjes. Het enige waar jij aan hoef te denken is wat je gaat doen. Lekker aan het strand zonnen of je kindje voor het eerst aan het water laten wennen. Ook buiten het resort zijn leuke dingen te doen, bijvoorbeeld een stadje bezoeken of een wandeling maken in de natuur.

Plan niet te veel op een dag

Een hele dag een stadje bezoeken, daarbij een avontuurlijke mountainbike rit aangaan en gaan jetskiën met je kleintje is niet het beste idee. Je moet rekening houden dat je niet zo veel kan doen als dat je deed toen je met vrienden op vakantie was.  Plan daarom 1 ding per dag in, zo hou je genoeg rust voor je baby en kan jij ook nog iets doen.

Kijk wat jouw mini-vakantieganger zin in heeft en zoek balans tussen de dingen die jij wilt doen en je kleintje. Het zal misschien anders zijn maar het hoef niet minder leuk te zijn. Helemaal als je de veranderingen accepteert en erbij neerlegt dat je wat minder tijd hebt voor jezelf. Ga bijvoorbeeld naar het strand lekker samen luieren, naar het peuterbad of een lekkere wandeling maken terwijl je baby aan het slapen is in een buggy of kinderwagen.

Plan op tijd in wanneer je het paspoort van je baby aanvraagt

Tegenwoordig als je over de grens gaat met je baby heeft hij of zij een paspoort nodig, deze is vijf jaar geldig. Ook moet je een pasfoto maken van je baby, dit kan soms best wel een gedoe zijn, je baby moet stilzitten met de handen omlaag. Dit kan soms een paar keer fout gaan dus neem je tijd ervoor en plan het ruim van tevoren in. Hoelang het aanvragen van een babypaspoort duurt hangt af van jouw gemeente maar hou er rekening mee dat het meer duurt dan een week.

Puede que te interese

Eten met kinderen
Vakantie in eigen land

Dejar un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.