Hoe kan ik afvallen na mijn zwangerschap?

Hoe kan ik afvallen na mijn zwangerschap?

Het is niet onbekend dat vrouwen tijdens de zwangerschap een aantal kilootjes aankomen. Kort na de bevalling verlies je al zo’n zes kilo doordat je baby, het vruchtwater en de vezels uit je lichaam gaan. Hierna merk je misschien dat je alsnog wat extra kilo’s hebt dan je voor de zwangerschap had. Dit is helemaal niet erg maar je wilt ze er misschien af hebben. In dit artikel staan een aantal handige tips die je kan toepassen om het beste resultaat te behalen!

Niet te veel willen

Het is belangrijk om niet te veel te willen in een korte tijd, je lichaam moet na de zwangerschap nog zeker zes weken herstellen. Tijdens het afvallen moet je er ongeveer op rekenen dat je 0,5 kg per week afvalt. Als je nog borstvoeding geeft dan moet je niet in een te groot calorieëntekort gaan leven. Je moet er ongeveer op rekenen dat je dagelijks 500 calorieën meer moet consumeren per dag. Je moet dan dus niet in een calorieëntekort gaan leven waarin je 1500 kcal per dag neemt, eet op zijn minst 2000 kcal zodat je wel kan afvallen maar je ook nog een gezonde borstvoeding kan geven.

Afvallen door gezond te eten

Na de zwangerschap mag je niet gelijk gaan diëten, je lichaam moet namelijk nog herstellen na de zwangerschap. Zes weken na de bevalling heb je een nacontrole bij de verloskundige, tijdens deze controle kan je bespreken of je er al klaar voor bent om af te vallen.

Na de zwangerschap heb je vaak weinig tijd om te koken, je bent heel de dag bezig met je baby en als je even tijd voor jezelf hebt dan heb je meestal geen zin om te koken. Dit zorgt ervoor dat je vaak ongezond gaat eten, je kan dit vermijden door ervoor te zorgen dat je altijd maaltijden klaar hebt liggen. Vraag aan je vriend of die misschien wil koken, deze maaltijden vries je dan in en op deze manier heb je altijd iets gezonds in huis liggen.

Sporten na de bevalling

Evenals met het dieet moet je ook met het sporten nog even wachten totdat je lichaam weer helemaal hersteld is. Als je dan eenmaal begint met sporten moet je het langzaam opbouwen. Merk je dat iets te veel energie kost? Stop dan met de oefening en neem rust, het kan namelijk zo zijn dat je lichaam nog steeds niet helemaal hersteld is. Sporten is een van de belangrijkste dingen wanneer je wilt afvallen maar je moet niet te hard van stapel lopen, dit kan zorgen voor blessures en dan ben je nog verder van huis.

Puede que te interese

Gezellig samen eten met jouw gezin
Altijd ergens lekker slapen met de campingbedjes van DERYAN

Dejar un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.