Herfstactiviteiten met een Peuter

Herfstactiviteiten met een Peuter

Het wordt weer kouder, wat betekent dat de herfst voor de deur staat. Misschien vraag je je af hoe je je peuter bezig kunt houden nu buitenspelen minder aantrekkelijk wordt. Hoewel het weer misschien wat onvoorspelbaar is, betekent dit niet dat jullie niet meer naar buiten kunnen gaan. De herfst biedt nog steeds veel mogelijkheden voor leuke buitenactiviteiten met je kleintje. In deze blog delen we zes activiteiten voor zowel mooie als regenachtige herfstdagen met je peuter.

 1. Samen fietsen
  Als het niet regent, is het heerlijk om samen te gaan fietsen. Geniet van een frisse neus terwijl je kleintje vanuit een fietsstoeltje de omgeving bewondert. Dit is een perfect moment om samen te praten of een uitje te plannen. Als het wat kouder is, kan een voetenzak extra warmte bieden voor je kindje.

 2. Boswandeling
  De herfst brengt prachtige veranderingen in het bos met zich mee, zoals gekleurde bladeren, paddenstoelen en vallende bladeren. Het bos wordt een nieuwe ontdekkingswereld voor je peuter. Ga samen wandelen en geniet van de natuur. Vergeet niet om regenlaarzen mee te nemen voor het geval dat het heeft geregend, zodat je kleintje in de plassen kan springen. Als je niet veel tijd hebt, kun je ook een buggy meenemen.

 3. Verzamelen van nieuw speelgoed
  In de herfst liggen bossen vol met dennenappels, eikels en kastanjes. Neem een tas mee en laat je kind al deze mooie vondsten verzamelen. Kinderen hebben een levendige fantasie, dus voor hen is dit net zo leuk als nieuw speelgoed. Als je kind er klaar mee is, kunnen de verzamelde schatten gewoon in de groene container worden gedaan of worden gebruikt voor knutselprojecten.

 4. Knutselen
  Met dennenappels, eikels, kastanjes, bladeren en knutselspullen zoals (vinger)verf kan je kind prachtige kunstwerken maken. Inspiratie is te vinden op Pinterest, maar je kunt je kleintje ook vrij laten ontwerpen.

 5. Herfstspeurtocht
  Print enkele afbeeldingen uit van typische herfstitems in de natuur en plastificeer ze eventueel. Ga samen met je kind op zoek naar alles wat op de afbeeldingen staat. Als je kind zich nog ontwikkelt in spraak, kan je de afbeeldingen ook gebruiken om nieuwe woordjes te leren. Het is een leuke en educatieve activiteit.

 6. Samen bakken
  Wat is er nu lekkerder dan op een regenachtige dag onder een dekentje op de bank een film te kijken? Dat kan nog beter als je samen met je peuter iets bakt. Het versieren van de gebakken lekkernijen stimuleert het creatieve brein en de fijne motoriek van je kind. Het is een leuke en smakelijke activiteit.

Met deze tips hoef je niet bang te zijn voor lange herfstdagen met een actieve peuter. Of je nu binnen of buiten bent, er zijn genoeg leuke activiteiten om van te genieten. Een bijkomend voordeel is dat buitenspelen het hele jaar door gezond is voor je kind.

Puede que te interese

Babyklamboe - De toevoeging voor iedere kinderkamer.
Leuke Halloween activiteiten met je kindje(s)!

Dejar un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.