5 leuke lente activiteiten voor peuters

5 leuke lente activiteiten voor peuters

Het is lente en wat is er nu leuker dan samen iets te ondernemen met je kinderen? Hier zijn een aantal ideeën voor zowel binnen als buiten:

1. Picknickpret
Zoek een leuk plekje in het park, bos of gewoon in de tuin en geniet samen van lekkere hapjes. Buiten zijn is niet alleen leuk, maar ook gezond voor je kindje. De Peuter Luxe is hiervoor ideaal om mee te nemen en biedt extra comfort! Klaar voor een picknickavontuur?

2. Samen bakken
Laat de regen maar komen! Binnen is het net zo gezellig als buiten. Duik de keuken in voor een bakfestijn. Samen cupcakes versieren en koekjes bakken. Het stimuleert de creativiteit en fijne motoriek van je kindje. Dat wordt smullen!

3. Dierenpret op de kinderboerderij
Een uitstapje naar de kinderboerderij is altijd een avontuur! Laat je kindje kennismaken met de natuur en dieren, wat goed is voor hun zintuiglijke ontwikkeling. Op een kinderboerderij zijn ook genoeg speelmogelijkheden en kun je als ouder zijnde ook even genieten terwijl de kleintjes zich vermaken. Op naar nieuwe ontdekkingen!

4. Creatief knutselen
Haal de knutselspullen maar tevoorschijn want het is tijd om creatief te zijn! Knutselen is een feestje voor het hele gezin. Maak samen een slinger van harten, gekleurde bloemen voor in een vaas, of een eigen beschilderd fotolijstje. Laat jullie fantasie de vrije loop!

5. Op avontuur in de buitenlucht
Trek eropuit in de buitenlucht voor een wandeling of fietstocht. Het geeft je de kans om op je eigen tempo de natuur te verkennen samen. Voor de kleintjes is een loopfiets perfect voor een buitenactiviteit om hun balans en coördinatie te trainen. Stapje voor stapje!

Met deze bruisende tips kunnen jullie samen binnen én buiten volop genieten van de lente!

Puede que te interese

5 leuke Sint cadeautjes voor peuters

Dejar un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.