10 Tips voor kraamcadeau's

10 Tips voor kraamcadeau's

Kraamcadeau ’s kunnen heel moeilijk zijn, wat is nou passend en nog origineel? Hieronder vind je 10 leuke cadeaus waar je de ouders en kind zekers blij meemaakt.

  1. Play Gym

Ben je op zoek naar een cadeau dat de ontwikkeling en motoriek van je baby stimuleert? Kijk niet veder! Een Play Gym is een perfect cadeau voor familie en goede vrienden. De Play Gym heeft een zachte ondergrond en afneembare speelgoedpalen. Daardoor kan het speelmat ook apart worden gebruikt. Door het kleine speelgoed wat erbij zit wordt het kind geprikkeld en kan het kennismaken met zijn eerste vaardigheden!

  1. Tandendoosje of haarlokdoosje

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, een tandendoosje of haarlokdoosje geven als cadeau maar het kan veel betekenen voor de ouders. De eerste tandjes of haarlokjes zijn meestal heel sentimenteel voor de ouders en willen ze graag bewaren. Een doosje zorgt ervoor dat het veilig en lang bewaart kan worden, een mooi en goedkoop cadeautje.

  1. Gipsafdruk set buik

Nog een sentimenteel cadeau: een gipsafdruk maken van de zwangere buik. Een zwangere buik is iets wat niet vaak gebeurt in het leven van een vrouw, een moment wat bewaard moet worden. Het beste resultaat krijg je bij de 34ste week van de zwangerschap dus geen kraam cadeau maar je zou het eerder kunnen geven als een vervroegd kraamcadeau. Wat je ook kan doen als cadeau is met gips is een afdruk maken van de handen van de moeder of vader en de baby. Dit zou je wel kunnen geven als kraamcadeau.

  1. Herinnering kist

En we zijn nog niet klaar met de sentimentelen cadeaus. Kleintjes worden snel groot en het liefst wil je alles bewaren wat ze vinden of krijgen. Geboortekaartjes, zwangerschapstest, eerste sokjes en eerste knutselwerkjes. Alles moet bewaard worden en daarom is een herinnering kist een leuk cadeau om te geven zodat ze er altijd op terug kunnen kijken.

  1. Baby zwembad

Het voorjaar komt er weer aan en alles begint weer te bloeien en dan ben ik waarschijnlijk niet de eerst die hieraan denkt: zomer komt eraan! En wat past erbij zomer? Zwemmen! Nu is dat voor een baby niet zo makkelijk, vinden ze het toch heel fijn om lekker in het water te klieren en te relaxen. Het pop-up zwembad is makkelijk om op te vouwen en mee te nemen, handig voor thuis en voor op vakantie! En dankzij de 60cm hoge luifel wordt de baby ook nog eens beschermt tegen de zon.

  1. Jouw eigen persoonlijke boekje

Klaar met steeds hetzelfde geven? Een eigen persoonlijk boekje maak je ieder kindje mee blij. Een boekje met de naam van je baby in een verhaaltje van bijvoorbeeld Woezel en Pip of Nijntje. Bij Primera kan je bijvoorbeeld een leuk boekje kopen voor een mooi prijsje.

  1. Babyalbum

Een babyalbum is perfect om een moeder als cadeau te geven. In het eerste jaar gebeurt veel ontwikkeling, de baby groeit enorm en er komen veel mijlpalen voorbij, mooi om dat in foto’s vast te leggen. Zo kan je er altijd naar terug kijken.

  1. Thuisbezorgd bon of neem zelf eten mee

Nieuwe ouders hebben het al druk genoeg met hun net geboren baby en koken kan niet altijd van pas komen. Geef hun daarom een cadeaubon van Thuisbezorgd! Lekker eten bestellen en niet hoeven te denken aan de afwas! Kook je liever zelf wat voor hen? Geen probleem, zelf eten maken is ook een lief gebaar en zullen ze vast blij mee zijn. Wel even vragen of ze geen allergie hebben!

  1. Kraammand

Vind je het moeilijk om te kiezen welk cadeau nou het leukste is? Geen probleem! Allemaal kleine cadeautjes in een mand is een superleuk en origineel cadeau. Een rompertje, knuffeltje, speentje, babyshampoo, luiers en een bad eendje en hoppa klaar is kees!

  1. Vraag het zelf waar de ouders behoefte aan hebben

Je kan natuurlijk iets zelf verzinnen maar als het echt niet naar boven komt of je vindt niks origineels kan je altijd aan de ouders zelf vragen waar hun behoefte aanhebben. De verassing is dan wat minder maar dan weet je wel zeker dat ze het leuk vinden!

Hopelijk hebben deze tips je iets meer veder geholpen om een leuk cadeautje te vinden en anders kan je altijd nog kijken op onze website voor leuke cadeaus. En vergeet de broertjes en zusjes ook niet om een klein cadeautje te geven!

Read next

Emoties, Emoties en meer emoties!
Eten met kinderen

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.